Декілька порад з приготування печива

0
186

Хто ж не любить смачну і ароматну випічку – особливо печиво. Рецептів приготування печива так багато, що будь-яка господиня зможе вибрати собі щось на свій смак.

При приготуванні печива треба звернути увагу на деякі особливості в приготуванні:

1. Є два види печива – це відсадне і виймальне. Печиво, яке формується з пласта тіста, за допомогою різних формочок і фігурок – називається виймальним. А печиво, що готується з збитого або повітряного тіста, яке не можна розкачати в пласт, а можна формувати за допомогою кондитерського мішка або шприца, або відсаджувати на випікаючу поверхню тільки за допомогою ложки, таке печиво називається відсадним.

2. Для випічки печива, як правило, використовують борошно вищого гатунку – пшеничного.

3. У тісто додається сода або розпушувач, які розпушують тісто і додають вже готовим виробам бурштиновий колір. Однак захоплюватися содою не слід, вона надає готовому виробу не дуже приємний содовий присмак.

4. Якщо за рецептурою тісто у нас виходить дуже ніжне і його важко розкачати в пласт, то тоді необхідно його покласти на півгодини на холод, можна навіть у морозилку, попередньо тісто треба загорнути в плівку.

5. Для красивої янтарної поверхні готового печива, треба його перед випічкою змащувати збитим яйцем.

6. Випікається печиво дуже швидко, особливо, якщо воно тонке. Час випічки такого печива – від 5 до 10 хвилин. Температура в духовці повинна бути – 190 – 210 градусів.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.