Як правильно вибрати і купити термос

0
899

З наближенням зими багато офісних працівників запасаються термосами, щоб весь час пити гарячий чай або каву, забезпечуючи собі додатковим обігрівом. Туристи, подорожуючі теж обожнюють ці судини, оскільки вони ідеально підходять для деяких похідних умов (ну, приміром, прогулянка по сніжних вершинам). Проблема в тому, що зараз в магазинах і ринках дуже багато термосів, виробництва різних країн, тому нерідко виникають труднощі з процесом вибору термоса.

На форумах, аукціонах теж можна нерідко побачити запити типу «куплю термос», оскільки людина сподівається купити те, що вже вибрано іншим, позбавляючись таким чином від необхідності вибирати самостійно. У цій статті пропоную ознайомитися з порадами щодо вибору підходящого термоса, який буде служити вам вірою і правдою довгі роки – повірте, вибрати термос не так складно, як може здатися.

Так от, спочатку давайте розберемося з питанням, що таке термос , що він собою представляє. Загалом-то, тут нічого складного немає, і ми можемо описати термос як колбу із сталі або скла, яку поміщають всередину пластикового, металевого або дерев’яного (так, є і такі моделі) корпусу.

Але перш, ніж перейти до розгляду моделей, давайте подивимося, які ж термоси вважаються кращими. Насправді, раніше були дуже популярні термоси зі скляною колбою – справа в тому, що виробництво таких термосів відносно дешеве, і скляні термоси були поширені повсюдно. Звичайно ж, моделі зі скляними колбами мають ряд недоліків, серед яких крихкість і нездатність утримувати температуру постійною протягом довгого часу.

У металевих же термосів такі недоліки відсутні, вони зберігають рідину теплою до 12 годин, а ось термоси зі скляною колбою – всього до шести годин. Цікаво, що холод і скляні та металеві колби тримають однаково добре, так що можете впевнено брати з собою морозиво в саму гарячу точку планети – термос не підведе, і близько доби морозиво не буде танути.

Варто пам’ятати, що час збереження температури продукту самим прямим чином залежить від обсягу колби – чим більше колба, тим краще. Крім того, збереження температури безпосередньо залежить від герметичності посудини. Якщо кришка буде прилягати нещільно – не чекайте, що холод або тепло збережуться довго. Краще всього, якщо пробка буде добре притерта, а кришка – щільно закручуватися.

Конструкція сучасних термосів, до речі, передбачає спеціальний клапан, через який можна наливати рідину з термоса, не відкриваючи його повністю. Таким простим чином виробники намагаються ще більше поліпшити герметичність судини.

Досвідчені туристи знають, що найпростіший спосіб перевірити якість термоса – відкрити повністю кришку. Якщо ви відчуєте неприємний запах, різкий запах, то значить, термос цей варто відкласти, він низької якості. Адже не хочете ж ви, щоб ваш чай видавав неприємний запах після того, як пробуде трохи в посудині? Крім того, тепло або холод у такому термосі буде зберігатися недовго.

Ще один критерій якості – кріплення колби, вона повинна бути дуже міцно закріплена всередині, і вже точно «не ходити» вільно. Корпус термоса, незалежно від того, якої температури рідина всередині, не повинен нагріватися. Якщо це так, значить, в термосі погана теплоізоляція, і він не зможе нормально виконувати свої функції. Звичайно, перевірити останній критерій можна тільки в домашніх умовах, в магазині ніхто не буде наливати кип’яток і чекати, але потім, якщо корпус почне нагріватися, ви можете повернути неякісний посуд у магазин.

І ще порада – якщо ви збираєтеся заварювати в термосі зелений чай або трави, то купуйте термос все ж зі скляною колбою, оскільки з скла дуже легко змивається наліт, чого не скажеш про метал.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.