Як робити мило в домашніх умовах

0
348

Як часто ми заходимо в магазин, щоб вибрати собі ароматне мильце , яка не тільки буде володіти чудовими нюховими якостями, але також принесе користь нашій шкірі. Зазирнувши на етикетку мила, ми бачимо, як багато хімічних елементів розташоване в цьому шматочку, і головне високий вміст штучної ароматизації, яка не завжди приносить користь нашому здоров’ю.

В окремих випадках ароматизатори та барвники можуть викликати навіть шкірну алергію: почервоніння шкіри, сильний свербіж, лущення. Деякі косметичні лінії все частіше і частіше починають розробляти очищаючі засоби з використанням деяких натуральних інгредієнтів. Однак їхні продукти даного напрямку не стали настільки популярними, щоб бути присутнім на прилавку кожного магазину.

Якщо у вас є бажання ознайомитися і спробувати вручну виготовлення мила в домашніх умовах і зануритися в мильну фабрику , то почнемо свою розповідь.

Перш, ніж приступити до виготовлення домашнього мила, необхідно підготуватися.

Для цього вам знадобиться:

1. Мильна основа.

Найкраще підійде дитяче мило або мильна основа кокосової олії. Якщо ви вирішили використовувати перший варіант, необхідно також придбати гліцерин і вітамін Е в рідкому вигляді. Крім того вам потрібно підготувати базові масла без запаху, які додадуть мильній основі м’якість, а також збагатять корисними вітамінами і мікроелементами. Найкраще взяти оливкову олію. Для несильної ароматизації змішайте з невеликою кількістю персикового, реп’яхової або мигдального масла.

2. Інші компоненти.

В якості барвників найкраще брати соки або настої трав.
З акуратністю слід використовувати ефірні олії, тому що вони можуть надати милу різкий запах і викликати шкірну алергію. Краще всього застосовувати від 7 до 12 крапель на всю масу.

Для естетичної краси, аромату, вітамінізації, ефективності, для приготування мила можна використовувати: подрібнені кісточки ягід і фруктів (основа скрабу), крупинки меленої кави, кокосову стружку, протерту цедра апельсина, тертий гіркий шоколад і ін смачні інгредієнти.Слід відразу відмовитися від свіжих ягід і фруктів, тому що вони можуть з часом надати милу цвілу скориночку.

3. Посуд для приготування.

Для виготовлення мила вам знадобиться: тертка, формочки для Формування шматків мила, дерев’яна ложка, мірний стакан, кухонні ваги, каструльки для водяної бані.

Важливі поради з приготування мила :

  • Для того, щоб ваше мило вивів був ніжний аромат, не перестарайтеся з поєднанням ароматних інгредієнтів, які вкупі можуть викликати неприємні враження від запаху.
  • При приготуванні мила пам’ятаєте, що воду необхідно вливати тоненькою цівкою, не переливаючи і не доливаючи її масу. Інакше при сушінні мило буде сильно деформуватися і представляти собою не дуже гарне видовище. Якщо мило буде надто сухим, його важко буде використати за призначенням. Для м’якості в мило також можна додавати 1-2 чайні ложки меду або цукру.
  • Зберігати мило слід в харчовій плівці в сухому місці порядку 2-3 діб, періодично перевертаючи.
  • Для формування шматочків мила можна використовувати форми для приготування фігурного печива або дитячі формочки для піску.
  • Щоб легко вийняти готове мило з форми досить покласти на кілька хвилин його в морозильну камеру.
  • Якщо ви готуєте багатоярусне мило, заливайте різного відтінку або складу мило в різний час: дайте залитому складу трохи підсохнути, а потім заливайте наступний шар.
  • Топити мило можна як на водяній бані, так і в мікрохвильовій печі. Тільки стежте за тим, щоб воно не переварювалося.

«Мандариновий рай».

Для приготування вам знадобиться:
4 Мандарина
150г мильної основи
кілька крапель жовтого харчового барвника
кілька крапель мандаринової ароматичної олії

Спосіб приготування: знімаємо шкірку з мандаринів і нарізаємо її на дрібні шматочки. Додаємо сік з мандаринів. Розтоплюємо мило в каструльці на водяній бані, додаємо туди сік, ароматне масло і трохи харчового барвника і кірочки мандарина. Заливаємо в формочку і даємо висохнути.

Мило чудово підходить для відбілювання шкіри обличчя при щоденному його використанні.
Також замість мандаринового складу, можна застосувати персиковий, ананасовий, апельсиновий. Кожен шматочок такого мила надасть вашій шкірі незабутню м’якість і насолоду ароматом.

«М’ятна пахощі»

Для приготування вам знадобиться:
1 шматок дитячого мила
1 ч.л. гліцерину
1 ч.л. оливкової олії
1 ч.л. мигдалевого масла
1 ч.л. маслянного розчину хлорофіліпту
1 скл. м’ятного відвару
1 ч.л. сухої розмолотої м’яти
ефір м’яти

Спосіб приготування: розтоплюємо на водяній бані шматок дитячого мила, додаємо всі інгредієнти по черзі, вливаючи тоненькою цівкою і постійно перемішуючи. Заливаємо в формочки і підсушуємо.

«Шоколадне мило з апельсином і корицею»

Для приготування необхідно:
1кусок дитячого мила
1ч.л. масла з кісточок абрикоса
1ч.л. оливкової олії
ефірні олії кориці, апельсина і гвоздики
1ч.л. гліцерину
1ч.л. вітаміну Е
шоколад
кілька сухих пелюсток квітів (не варто брати троянди – вони приймають зеленуватий колір)

Спосіб приготування: залити гарячою водою сухі пелюстки квітів. Шматок мила натираємо на крупній тертці. Вливаємо в каструлю основу мила: 1ч.ложку оливкової олії, 1ч.ложку гліцерину, 1ч ложку олії з кісточок абрикоса, вітамін Е. Перемішуємо. Потім викладаємо в цю суміш натерте мило. Злегка додаємо води. Перемішуємо до тих пір поки не вийде суміш, схожа за консистенцією на густу сметану. Також додаємо воду з під замочених квіток, але обережно, щоб води не було занадто в милі багато. Знімаємо з вогню, додаємо ароматичні ефірні масла, шоколад. Розливаємо по формах. Дати охолонути у прохолодному місці, а потім помістити в холодильник годин на 10-12.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.