Новорічні закуски

0
123

Починати святкову трапезу прийнято з легких закусок – вони не дають вам наїстися на самому початку свята, а навпаки, тільки допомагають роздражнити апетит. Які новорічні закуски можна подати до святкового столуНоворічні рулетики

Досить популярні новорічні закуски у вигляді рулетиків, нарізаних на порційні шматочки: швидко, просто, красиво і смачно. Спробуйте приготувати рулетики з лаваша з сьомгою. Пальчики оближеш! Для приготування цієї закуски ми візьмемо:

  • 400 г слабосоленої сьомги
  • 200 г сирного крем-сиру
  • 5 помідорів
  • 2 тонких листів вірменського лаваша
  • 1 пучок кропу
  • майонез

Беремо один лаваш і змащуємо його тонким шаром майонезу. Дрібно ріжемо кріп і посипаємо їм змащений майонезом лаваш. Помідори очищаємо від шкірки (це буде легше зробити, якщо попередньо обдати їх окропом) і нарізаємо скибочками. Укладаємо помідори рівним шаром на лаваш.

Накриваємо помідори другий лавашем і змащуємо його сирним крем-сиром. Сьомгу нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на сир. Акуратно згортаємо лаваш в рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на кілька годин. Потім звільняємо рулет від плівки і нарізаємо скибочками.

До речі, новорічні закуски у вигляді рулетів можна дуже незвично подати. Приміром, викласти на блюді або підносі ялинкою, як на ілюстрації до цієї статті. А щоб скибочки рулету були різнокольоровими, як на фото, можна додатково обернути рулет в кольоровий японський соєвий папір. Він не має яскраво вираженого смаку і використовується в декоративних цілях.

Закуска «Ялинка»

Дуже легко приготувати новорічні закуски на шпажках. Вони можуть послужити швидким перекусом між тостами і зміною страв. Забавна сирна закуска у вигляді ялинки прикрасить ваш святковий стіл. Для її приготування ми візьмемо:

  • твердий сир
  • зелені оливки або мариновані огірки
  • яблука
  • червоний солодкий перець
  • довгі шпажки

Невеликого розміру яблука розрізаємо на половинки. У половинку яблука встромляємо шпажку. Сир нарізаємо тонкими трикутничками різного розміру. Мариновані огірки нарізаємо шматочками.
Нанизуємо на шпажку три найбільші сирних трикутника. Після них – оливку або шматочок огірка. Потім – три трикутника сиру трохи поменше. Потім знову – оливку або огірок. Потім – знову сир, трикутники ще меншого розміру. І так поки не скінчиться шпажка. На маківці шпажки закріплюємо зірку, вирізану з червоного солодкого перцю.

Грибна галявинка

Багато новорічних закусок поєднують в собі салат і закуску. Власне, це салати, але розкладені по маленьких порційних кошичках або якимось іншим способом розділені на порції «на один укус». Щоб приготувати одну з таких закусок під назвою «Грибна галявина», ми візьмемо:

  • крабові палички – 200 г
  • твердий сир – 150 г
  • яйця – 5 шт.
  • огірки (великі) – 2 шт.
  • мариновані гриби – 1 банка
  • кріп
  • петрушка (краще кучерява)
  • майонез
  • сіль за смаком

Беремо велике кругле чи овальне блюдо. Кріп миємо, обсушуємо, дрібно рубаємо і посипаємо їм блюдо.Огірки миємо, при необхідності очищаємо від шкірочки, нарізаємо кружечками завтовшки близько половини сантиметра і рівним шаром викладаємо на кріп.
Крабові палички дрібно ріжемо, сир тремо на дрібній тертці. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Змішуємо палички, сир і яйця, солимо за смаком і заправляємо майонезом. Краще додавати майонез поступово – салат не повинен бути занадто «мокрим».

Вологими руками скачуємо з салату кульки і кладемо по кульці на кожну скибочку огірка. На кульки кладемо капелюшки маринованих грибів і приколюємо їх шпажкою. По бортику страви викладаємо гілочки кучерявої петрушки для прикраси.

Ось такі новорічні закуски можна подати до святкового столу. Смачного і веселого свята!

 

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.