Рецепт приготування гарбузової запіканки з сиром

0
378

Гарбузова запіканка – це швидко, просто, корисно і смачно – суцільні переваги. Особливо порадує запіканка тих, хто хоче схуднути – в ній небагато калорій, але страва дуже поживне.

Що знадобиться для приготування гарбузової запіканки

Кілограм гарбуза
Дві морквини
Дві цибулини
150 грам твердого сиру (можна два плавлених сирка)
Склянка нежирних вершків або молока
Три яйця
50 грам вершкового масла
Рослинна олія для смаження овочів
Панірувальні сухарі
Кунжут для посипання
Сіль і перець за смаком

Приготування гарбузової запіканки

Очистити гарбуз від шкірки і волокнистої серединки з насінням. М’якоть нарізати тонкими часточками, скибочками – як зручно. Якщо гарбуз попався твердий, то можна прогріти його у мікрохвильовці або злегка запекти, обсмажити або зтушкувати з двома столовими ложками води до м’якості (перевіряти зубочисткою, гарбуз має стати м’яким, але не розвалюватися).

Морквину нарізати соломкою або натерти на тертці для корейської моркви. Цибулю нарізати півкільцями. Прогріти овочі в олії до м’якості, не обсмажувати. Яйця збити, змішати з молоком або вершками, посолити, поперчити. Сир натерти на тертці.  На дно форми викласти шар гарбуза, потім шар тушкованих овочів, шар сиру, знову гарбуз і так чергувати верстви до верху. Залити все омлетною сумішшю, зверху посипати кунжутом і сухарями, розкласти шматочки вершкового масла. Запікати півгодини при температурі 200 градусів.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.