Рецепт приготування тефтелей у томатному соусі з м’ятою

0
204

Рецепт тефтелей, як і більшість грецьких рецептів досить нескладний у приготуванні, смачний, і в ньому використовуються прості продукти, характерні для середземноморської кухні – м’ясо, овочі, трави.

Ця страва може виручити вас, коли потрібно приготувати обід чи вечерю для великої родини або якщо ви чекаєте гостей. Готувати можна поетапно, наприклад, приготувати заздалегідь фарш або навіть підсмажити тефтелі, а завершити підготовку вже перед приходом гостей. Крім того, готові тефтелі відмінно збережуться в холодильнику кілька днів.

Вам знадобиться:
Свинячий фарш 350 г
Яловичий фарш 350 г
Хліб пшеничний 80 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сіль морська 1.5 ч.л.
Перець чорний мелений ½ ч.л.
М’ята 30 г
Яйце куряче 1 шт.
Оливкова олія 60 мл
Томатне пюре 900 г

Для тефтелей використовується м’ясний фарш, що складається з суміші яловичого і свинячого у співвідношенні 1:1. Його можна зробити самостійно або узяти вже готовий.
Одночасно замочити у воді шматок білого хліба без скоринок так, щоб він добре розмокнув.

Цибулю дрібно-дрібно нарізати, додати у фарш разом з сіллю і перцем.
На цьому ж етапі потрібно покласти у фарш намочений хліб і добре перемішати.

У фарш залишилося покласти зелень і яйце. Листочки свіжої м’яти вимити, дрібно нарізати і додати у фарш. В оригінальному рецепті використовується також столова ложка свіжої зелені орегано, але це вже за смаком.

Після того, як фарш ретельно вимішаний до однорідності, зробити з нього круглі тефтельки (по 1 столовый ложці фаршу на кожну) і обсмажувати в олії на розігрітій сковороді.

Тефтельки потрібно обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Необов’язково стежити за тим, щоб вони прожарилися до кінця, тому що в будь-якому випадку вони дійдуть до готовності в процесі тушкування.

Тепер потрібно приготувати соус. Для цього можна взяти свіжі помідори або готове томатне пюре. Якщо ви будете використовувати свіжі помідори, на них потрібно злегка надрізати шкірку і опустити в окріп на 1-2 хвилини. Після цього помідори легко очистяться і їх можна буде подрібнити для соусу.
У каструлі нагріваємо томат, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння.

У киплячий соус кладемо обсмажені тефтелі, нещільно накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин до готовності.

Готові тефтелі добре подавати в глибоких тарілках разом з соусом, посипавши зеленню. У книзі рецептів рекомендується подавати цю страву зі свіжим сиром типу фети або бринзи, а також з легким овочевим салатом.

Смачного вам!!

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.