Рецепт приготування торта “Київського”

0
237

Багато хто любить торти, в яких є безе. Але найулюбленіший із всіх тортів це судячі по всьому торт «Київський», який намагаюся готувати, коли з’являється час.

Для приготування торта підготуйте:

для коржа: 60 грам цукру
200 грам курячих білків
1 пакетик ванільного цукру (можна трохи менше)
50 грам борошна
140 грам горіхів (краще використовувати фундук)
180 грам цукру

для крему: 1 куряче яйце
150 мл свіжого молока
200 грам цукру
10 грам порошку какао
1 столова ложка будь-якого коньяку
250 грам розм’якшеного масла
1 пакетик ванільного цукру

Приготування Київського торта.

Приготуємо коржі. Білки необхідно залишити на 12 годин або добу в теплому місці. Потім білки добре збити. Додати пакетик ванільного цукру і цукор (60 грам). Знову збити. Змішати здрібнений і підсмажений фундук, борошно і цукор (180 грам). Додати цю масу до білків.Перемішати. Дві форми застелити папером для випікання. Одна форма повинна бути більша за іншу в ширину на 2-3 см. Помістити безе у дві форми. Помістити дві форми в духовку і випікати одночасно при температурі 150 градусів близько 2 годин (може трохи менше). Готові коржі мають світло-коричневий відтінок. Коли коржі будуть готові, залишити їх на 12 годин і тільки потім виймати з форми.

Приготуємо крем. Змішати яйце і молоко до однорідної маси. Додати цукор. Перемішати. Дати повариться такому сиропу 3-4 хвилини, після чого зняти з вогню. Остудити. Масло збити. Додати пакетик ванільного цукру. Збити. Вливати сироп маленькими порціями, весь час збиваючи. Крем готовий. 200 грам готового крему змішати з какао і збити. У іншу масу додати коньяк і теж збити.

Покласти на тарілку або папір для випікання самий великий корж. Цей корж добре змастити білим кремом. На крем покласти другий корж. Тепер потрібно підрізати нижній корж так, щоб він був такого ж розміру, як і верхній корж. Боки і верх торта намазати кремом з какао. Якщо залишився крем, можна прикрасити торт за допомогою кондитерського шприца. Посипати торт крихтою від нижнього коржа. Охолодити торт в холодильнику.
Рецепт київського торта дуже складний у приготуванні, та й займає дуже багато часу. Але результат вартий цього.

Бажаю приємного апетиту!

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.