Тібетський молочний гриб

0
128

Молочний гриб (так званий гриб індійських йогів) привезений з Індії. Він культивується ченцями Тибету і застосовується йогами для лікування різних захворювань. Про історію появи тібетського молочного гриба складено безліч легенд, вона покрита таємницями. Хоч думок багато, але документальне підтвердження відсутній. Однак незаперечним є той факт, що відомий цей гриб уже кілька сотень років.

На території України незвичайний Тібетський молочний гриб став застосовуватися імовірно з початку-середини 19 століття.

Версії появи тібетського молочного гриба

Одна з легенд говорить, що виведення цього індійського гриба належить народностям Тибету. Рецепт його приготування для лікування зберігався, як одна з священних таємниць медицини. З Індії до Європи рослину привіз польський професор, п’ять років жив у Тибеті і лікував рак шлунка та печінки. Після повного одужання, що сталося завдяки лікувальним властивостям тібетського гриба, професор поїхав, отримавши гриб в дар.

Інша легенда пояснює цілющі особливості рослини тим, що гриб серед мусульман вважався даром Аллаха. Тому він передавався, як реліквія, з покоління в покоління. Віруючі вважали грибок є основою сімейного багатства і благополуччя, удачі, тому про процес приготування незвичайного кефіру нікому не розповідали, зберігаючи його в секреті.

Є повір’я, що ортодоксальні племена на півночі Кавказу отримали грибок в дар від Пророка Мухаммеда, коли він проходив через ці території майже півтори тисячі років тому. Гриб називали тоді зерном Пророка Мухаммеда, а приготований на його основі напій – питвом Пророка.

В середині 19 століття грибний кефір поширився і в Європі, і в Україні. Відкривалися російські та українські кефірні лікарні, повсюдно розповідалися чудові історії про миттєве зцілення за допомогою грибка. Кефір називали чудесним еліксиром, молодячим напоєм, що продовжує життя. Лікарі України та Росії використовували кефір в лікуванні рахіту, гінекологічних хвороб, захворювань легенів, водянки, анемії. При важкому захворюванні туберкульозом кефір застосовували для полегшення страждань хворого.

Європейські медики в кінці 19 століття виліковували в Цюріху за допомогою гриба різні захворювання шлунка та кишечника: виразки шлунка, гастрити, хронічні проноси, запалення кишечника. У клініках також застосовували кефір при лікуванні анемії. Вважалося, що хворі добре приймають і переносять цей засіб. При регулярному прийомі кефіру біль зменшується, а вага залишається в нормі.

Лауреатом Нобелівської премії, Іллею Мечниковим було відмічено, що за допомогою молочнокислих бактерій відбувається придушення небажаного процесу, присутнього в кишечнику. Завдяки цій заяві, дослідники звернули увагу на важливі властивості кисломолочних продуктів.

Корисні функції молочного гриба

Тібетський молочний гриб може Сквашувати коров’яче, козяче, кінське та овече молоко. Можна використовувати будь-яке доступне молоко за смаком, а також керуючись вибором захворювання, яке планується вилікувати за допомогою кефіру напою.

Тібетський гриб має невелике біле тіло діаметром 5 мм на початку розвитку і 50 мм – в зрілому періоді. Вирісший грибок може бути розміром з дитячий кулачок.

Напій з тібетського молочного гриба добре втамовує спрагу, відновлює сили, знімає втому. При його вживанні відбувається загальне поліпшення обмінних процесів в організмі (регулюється обмін речовин, гальмується процес старіння). Відзначається хороший ефект при колітах, гастритах, виразковій хворобі шлунка. Має він і протихолестеринові властивостями.
Є відомості про поліпшення стану при захворюваннях печінки і жовчних шляхів, серцевих захворюваннях. Відзначено позитивний ефект при запальних станах у людей, яким протипоказано вживання антибіотиків, при запаленні ясен, тромбофлебітах, варикозному розширенні вен.

Напій молочнокислого гриба незначно знижує артеріальний тиск, тому хворим з пониженим тиском не рекомендується тривало вживати його (необхідно вдвічі скоротити терміни лікування, одночасно пити міцний чай або каву або взагалі відмовитися від лікування молочним грибом).

Використовується одноденний молочнокислий напій молочного гриба. Рекомендується тривале, з перервами вживання його, бажано на ніч. Пити треба 20 днів без перерви, потім зробити тривалу перерву і знову пити 20 днів Лікування триває шість місяців. Якщо виникає необхідність продовжити, то через місяць перерви курс лікування можна повторити.

Одна з корисних особливостей грибного настою – це гарна здатність полегшувати і виліковувати алергічні реакції, особливо у дітей.

Грибний кефір здатний полегшити перебіг і вилікувати сильну гіпертонію, серцево-судинні (за 2 роки) захворювання.

Кефір чудово впорається з виведенням шлаків, сольових відкладень, зможе перетворити шкідливі речовини за допомогою хімічної реакції в дуже корисні амінокислоти. Ця особливість допомагає прекрасно справлятися з атеросклерозом, старечим склерозом.

Настоєм тібетського гриба з успіхом лікують ожиріння, так як він розщеплює жири в прості сполуки, які потім легко виводяться з організму.
За допомогою грибного кефіру можуть розсмоктатися і доброякісні пухлини. При лікуванні пухлин (міоми, фіброми, аденоми, поліпів) рекомендується приготувати ферментативний настій гриба за спеціально розробленою методикою.

Після перенесення важких захворювань цей кефір посилено усуває відпрацьовані антибіотики з видужуючого організму, захищаючи кишечник від загибелі потрібної флори, корисних бактерій. Для цього потрібно пити по півлітра (дітям – по 200 мл) грибного кефіру щодня. Під час чергового прийому антибіотиків дуже рекомендується запивати ліки кефіром з гриба або пити по половині стаканчика кефіру після ін’єкції. Це згладжує побічну дія ліків.

При діабеті настій знижує цукор у складі крові, допомагає при лікуванні, але тільки потрібно звернути увагу на те, що напій не поєднується з інсуліном. Грибний напій підвищує тонус, внутрішній резерв організму. Настій допомагає омолодити і очистити організм. Навіть зростання ракових злоякісних клітин припиняється після прийому настою.

При прийомі кефіру нормалізується кишкова мікрофлора і виліковуються шлунково-кишкові захворювання, навіть такі, як коліт, виразка шлунка, дванадцятипалої кишки. Кефір виліковує легеневі захворювання, хвороби печінки, жовчних шляхів, нирок. Настій є чудовим косметичним засобом.

Вітаміни в складі тібетського молочного гриба

Вчені підрахували, що в ста грамах кефіру знаходиться:

  • Вітамін А – від 0,05 до 0,12 мг (при цьому добове споживання становить приблизно 1,5 – 2,1 мг);
  • Вітамін В1 (тіамін) – приблизно 0,1 мг (при цьому добове споживання становить близько 1,5 мг);
  • Вітамін В2 (рибофлавін) – від 0,16 до 0,4 мг (при цьому добове споживання у людини становить приблизно 1,5 мг);
  • Каротиноїди, які перетворюються в організмі на вітамін А – від 0,02 до 0,07 мг;
  • Ніацин (РР) – приблизно 1мг (при цьому добове споживання у людини становить 19 мг);
  • Вітамін В6 (піридоксин) – близько 0,1 мг (при цьому добове споживання у людини становить до 2 мг);
  • Вітамін В12 (кобаламін) – близько 0,5 мг (при цьому добове споживання у людини становить приблизно 3,2 мг);
  • Кальцій – 120 мг (при цьому добове споживання у людини становить приблизно 800 мг);
  • Залізо – близько 0,1 – 0,3 мг, при цьому, чим жирніше кефір, тим більше в ньому заліза (при цьому добова потреба у людини становить приблизно від 0,5 до 2 мг);
  • Йод – близько 0,006 мг (при цьому добове споживання у людини становить приблизно 0,2 мг);
  • Цинк – близько 0,4 мг (при цьому добове споживання у людини становить приблизно 15 мг), крім цього кефір добре стимулює засвоєння цинку, який вже є в організмі;
  • Фолієва кислота – на 20% більше, ніж у молоці, при цьому, чим жирніше грибний кефір, тим більше в продукті фолієвої кислоти. Ще кефір покращує засвоєння кальцію, цинку і заліза.

Чому саме кефір?

Оптимальне співвідношення всіх необхідних людині живильних компонентів містить молоко. Але при його сквашуванні мікроорганізмами збільшується якість продукту в декілька разів.
Кефір має сильну сокогінну дію, яка пояснюється вмістом молочної кислоти в ньому, спирту, казеїну і вуглекислоти. Кислота надає напою основні смакові якості, визначає в значній мірі профілактичні та дієтичні властивості. Кислота активізує травні ферменти в кишковому тракті і стимулює дію цих ферментів. Завдяки молочній кислоті, підвищується засвоєння кальцію і фосфору організмом.

Корисні властивості кефіру зумовлені його гнітючими діями відносно до деяких мікроорганізмів, особливо до хвороботворних бактерій. Основою такої дії кефіру є його здатність, крім молочної кислоти, виробляти такі речовини, які припиняють розвиток хвороботворних бактерій в організмі (кишечнику). Це оцтова і бензойна кислоти, перекис водню і деякі інші. Вони гальмують гнильні процеси і припиняють утворення отруйних продуктів розпаду.

Молочнокисле і спиртове бродіння приводить до того, що в таких кисломолочних продуктах зростає вміст більшої частини вітамінів, винятком є ​​ніацин. Сквашене молоко організму легше переварити, ніж натуральне, через зміни головних складових частин молока. Люди, які не можуть засвоїти лактозу молока, без боязні можуть вживати ферментований молочний продукт без ризику кишкового розладу, так як кількість лактози в подібних продуктах дуже різко падає через дії мікрофлори закваски.

Завдяки процесу сквашування, в кефірі накопичується органічна кислота, ферменти, вільні амінокислоти, вітаміни, антибактеріальні речовини. Поживну цінність кефіру визначає вміст у них вуглеводів, білків, вітамінів, мінеральних солей, які знаходяться в дуже легко засвоюваній для людського організму формі. В кефірі міститься приблизно 250 різних речовин, 26 вітамінів, 3 види цукру, деякі пігменти і величезна кількість ферментів. Корисні речовини кефірів і самі добре організмом засвоюються, і стимулюють процес засвоєння поживних речовин з інших продуктів.

В кефірі міститься велика кількість живих організмів, в основному це молочнокислі бактерії, їх може бути до мільярда в одному грамі або 1-2% від маси продукту.

Для дитячого харчування кисломолочні напої незамінні, тому що в порівнянні зі звичайними сухими сумішами мають більш високу фізіологічність. Алергічні реакції у дітей знижуються.

Дослідженнями підтверджено, що корисні молочнокислі бактерії повністю запобігають розвитку ракових захворювань. Такі бактерії спонукають імунітет мобілізувати сили організму для боротьби з поширенням ракових клітин. Мікроорганізми таких кисломолочних продуктів мають велике значення в пропорційному чіткому накопиченні організмом корисних речовин.

Пильної уваги вчених заслуговують полісахариди, які містяться в кефірі. За результатами досліджень видно, що кефірні культури знешкоджують наявні в людському організмі токсини, знижує рівень міститься в крові холестерину. Таким чином, кефір – це прекрасний профілактичний засіб проти тривалих дій на організм токсичних речовин і хвороб серцево-судинної системи. Тому кращим людям і діабетикам, людям з надмірною вагою потрібно обов’язково в свій щоденний раціон включити кефір.

Лабораторними експериментами доведено, що молочнокислі бактерії, які містяться в кефірі у величезних кількостях, нейтралізують дію ферментів, що є головними винуватцями швидкого розростання злоякісних ракових клітин в тонкому кишечнику. Доведено також, що дія молочнокислих бактерій перешкоджають розвитку ракових захворювань молочної залози і товстої кишки, сприяють лікуванню цих хвороб. Лікарі рекомендують щодня вживати кефір в кількості пів-літра – це ефективний захід профілактики раку.

Хоча до складу кефірів входять кислоти, він належить до нейтралізуючі кислоту продукту харчування. Кефір сприяє швидкому утворенню важливих для організму ферментів, завдяки яким утворюється в шлунку менше кислоти, що є причиною відчуття печіння.

Тібетський молочний гриб і його застосування

Чотири чайні ложки тібетського молочного гриба заливають половиною літра свіжого молока (посуд повинен бути скляний, емальований або глиняний). Зберігати в темному, прохолодному місці. Через 24 години молоко проціджують через чисту бязь або марлю (можна використовувати сито, друшляк), гриб добре промивають прокип’яченої охолодженої водою і знову заливають молоком. Через 17 днів гриб подвоюється в розмірах і його можна ділити навпіл.

Непромитий гриб через 48 годин гине, і його вживання замість користі може принести шкоду. Слід пам’ятати, що підхід до вживання напою з молочного гриба повинен бути строго індивідуальний, з урахуванням самопочуття і стану здоров’я.Кількість молочного гриба на один прийом теж визначається індивідуально в кожному конкретному випадку з урахуванням віку, особливостей організму і пори року.

Молочнокислий напій з тібетського молочного гриба може зайняти належне місце у вашому домі. Однак, перш ніж придбати його, порадьтеся з лікарем.

Застосування тібетського гриба в кулінарії

Для приготування сиру потрібно кефір Тібетський (навіть можна перекислим) залити в каструлю, поставити її на дуже повільний вогонь і потихеньку довести вміст до кипіння. Коли закипить, то потримати ще п’ять хвилин, щоб за цей проміжок часу кефір точно згорнувся в сир. Виходять крупинки сиру, а також сироватка. Потрібно почекати, поки вміст каструльки трохи охолоне і процідити через марлю, друшляк або сито. Сир, звичайно, залишиться на ситі, а сироватка стече.

Щоб отримати сир з тібетського кефіру, потрібно в каструлю залити один літр молока, нагріти, але не кип’ятити, до бульбашок і додати один кілограм сиру, безперервно помішувати, щоб маса згорнулася. Потім потрібно висипати отримане вміст в марлю і підвісити стекти. Поки стікає, розтопити сто грам вершкового масла домашнього, одну чайну неповну ложку соди, пів чайної ложки солі. Сир потім перекласти в чисту каструлю, додати вершкове масло з содою і сіллю, кип’ятити десять хвилин. Зняти з невеликого вогню, додати одне збите яйце, ретельно перемішати, вилити в невелику форму і поставити в холодильник.

Тібетський гриб не можна застосовувати людям, у яких відсутні ферменти, що розщеплюють звичайне молоко, з непереносимістю молока.

При лікуванні хворих на цукровий діабет не можна поєднувати кефір на основі гриба з прийомом інсуліну, тому що кефір знімає дії ліків.

Протягом того часу, поки приймається кефір, не рекомендується пити алкоголь.

Зовнішнє застосування молочного гриба

Цілюще кефір використовується в лікуванні ран, порізів, ячменю. До хворого місця прикладається на 30 хвилин серветка з бинта, змочена грибкових кефіром.
Для виведення вугрів, прищів рекомендується щодня до очищеної шкірі обличчя прикладати марлю, змочену настоєм гриба на 30 хвилин. Повний курс лікування – один тиждень. Таким же чином можна надавати першу допомогу при саднах і ударах.
Примочками з настою тібетського гриба знімають втому ніг, кефір володіє ранозагоювальну дію, зменшує потовиділення.

Схуднення на основі молочного гриба

Серед величезної кількості способів схуднення існує дієта, яка очищає організм від накопичених шкідливих шлаків, токсинів, а потім позбавляє від непотрібної маси. Це дієта на основі тібетського грибка.
Лікарі давно відзначали, що після регулярного пиття кефіру з гриба у людей стабілізувалася маса тіла, а багато худнули. Цим фактом зацікавилися вчені.

Після досліджень з’ясувалося, що така перебудова в людському організмі відбувалася завдяки оцтовокислим бактеріям, що знаходяться в молочному грибі. Цей феномен зацікавив дієтологів. Вживаючи напій, людина не тільки виводить розщеплені до простих сполук жири, але і знижує апетит. Потрібно просто пити кефір через півгодини після їди.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.