Як готувати сирні десерти?

0
176

Смачні та корисні сирні десерти люблять і діти, і дорослі. Наш сайт “Корисні поради” розповість вам, як приготувати різноманітні десерти з сиру.

Сирний десерт з полуницею та печивом

Сир дуже добре поєднується з різноманітними фруктами і ягодами, наприклад, з полуницею. Можете спробувати приготувати ніжний сирний десерт з полуницею та печивом, для цього візьміть:

  • 250 г сиру
  • 250 г полуниці
  • 150 мл апельсинового соку або сиропу
  • 120 г пісочного печива
  • 100 мл вершків
  • 50 г сахарної пудри

Вимийте полуницю і наріжте великими кубиками або скибочками. Додайте до неї 25 г цукрової пудри і зробіть полуничне пюре (для цього зручно використовувати блендер). Вершки охолодіть і збийте до м’яких піків, а сир подрібніть, щоб він став однорідним.

Додайте до сиру апельсиновий сік або сироп (1 ст.л.), другу половину цукрової пудри і ретельно розмішайте. Потім додайте до сирної маси збиті вершки і перемішайте ще раз – вийшовший сирний крем повинен бути однорідним.

Перекладіть третину сирного крему в окремий посуд і залиште в бік. До більшої частини крему додайте пюре з полуниці і гарненько розмішайте. Печиво поламайте на шматочки і залийте апельсиновим соком.

Розкладіть половину печива по порційних чарках або викладіть у форму для десерту. Зверху покладіть крем з сиру і полуниці і добре його розрівняйте. На крем укладіть другу половину печива, а поверх неї – білу сирну масу без полуниці. Знову розрівняйте поверхню і поставте готовий десерт у холодильник на пару годин.

Перед подачею готовий десерт можна прикрасити шматочками полуниці, крихтами печива або тертим шоколадом.

Сирний десерт з м’ятою і трюфелями

Ніжний смак цього десерту чудово доповнюють свіжість м’яти і солодкість трюфелів – в результаті виходить незвичайне і вишукане поєднання. Щоб приготувати сирний десерт з м’ятою і трюфелями, вам знадобляться:

  • 500 г сиру
  • 300 мл вершків (жирність – 35%)
  • 180 г темного шоколаду
  • 125 г здобного печива
  • 75 г масла вершкового
  • 50 г цукру
  • 10 г желатину
  • 1 пучок м’яти

Розламайте на шматки 100 г темного шоколаду. Перекладіть шоколад у сотейник, змішайте з 50 мл вершків і розтопіть шоколад на повільному вогні, постійно перемішуючи його з вершками – повинна вийти однорідна маса. Готову масу перекладіть в невелику миску і приберіть в холодильник на 3 години – потім з неї ви будете робити трюфелі.

Що залишився шоколад порубаєте за допомогою ножа у велику крихту. Перемеліть шоколад і здобне печиво у блендері, потім додайте вершкове масло і збивайте, поки суміш не стане однорідною. Розкладіть її у високі порційні келихи і теж приберіть в холодильник.

Вимийте м’яту і відокремте листя від стебла. Кілька найкрасивіших і міцних листочків відкладіть в сторону – потім ви прикрасите ними готовий десерт. Решту м’яти подрібніть за допомогою блендера і протріть через дрібне сито.

Розведіть желатин в 40 мл води на водяній бані. Сир збийте з цукром і перетертою м’ятою за допомогою міксера, додайте в масу, злегка остигнувший желатин і вершки, ретельно перемішайте.

Перекладіть сирно-м’ятну масу в келихи з шоколадною сумішшю і поставте в холодильник на ніч. Зробіть трюфелі: скачайте з підготовленого шоколаду кульки, обваляйте в шоколадній крихті і знову покладіть їх у холодильник.

Перед подачею покладете трюфелі в келихи з десертом і прикрасьте кожну порцію листочками м’яти.

Смачного!

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.