Як приготувати сир в домашніх умовах

0
365

Сир – продукт дуже корисний і смачний. Особливо він цінний для тих, хто вирішив схуднути або просто стежить за своєю вагою і здоров’ям. Сьогодні магазини пропоную нам досить багато варіантів сиру: і різної жирності, і з різними добавками. Однак сир, приготований в домашніх умовах, як, утім, і всі домашні продукти, звичайно, смачніше.

Так як же приготувати сир вдома?

Варіантів є декілька. Ми розглянемо два найбільш простих, що не віднімуть у вас багато часу.

Варіант перший. Нам знадобиться молоко. Звичайно, в ідеалі воно повинна бути не з пакета, а натуральне, але, якщо такої можливості немає, підійде будь-яке. Для початку нам знадобиться його заквасити – для цього просто залиште молоко без нагляду на пару-трійку днів (в магазинне молоко для сквашування можна додати трохи сметани або скоринку чорного хліба). Після цього скисле молоко треба перелити в каструльку і нагріти до відшарування сироватки і появи крупинок. Після цього беремо марлю, кладемо її в будь-яку відповідну ємність і переливаємо в неї те, що в нас вийшло. Тепер залишилося тільки підвісити марлю і залишити на ніч. З ранку у вас вже буде прекрасний сніданок. А сироватку, до речі, теж можна використовувати: приміром, на ній виходить відмінна окрошка або млинці.

Варіант другий. Такий варіант сиру робиться швидше, так як вам не знадобиться нічого заздалегідь заквашувати. Візьміть кефір, нагрійте його так само, як ми це робили з молоком, і відкиньте на марлю. Дайте стекти – все! В принципі, ті ж самі маніпуляції можна проробити з натуральним йогуртом. З такого натурального сиру шляхом додавання свіжих фруктів ви можете приготувати відмінний десерт, який буде набагато більш смачним і корисним, ніж вироблений промисловим способом.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.