Як вибрати посуд для коктйелю?

0
135

За великим рахунком, коктейлі можна подавати в будь-якому посуді, але краса самого напою буде більшою мірою залежати від того, в який посуд його налили. Найчастіше рекомендується не наливати коктейлі у вироби з кольорового скла, оскільки вони погіршують вигляд напою. Але і це ще не все, оскільки майже всі склянки, чарки і келихи розроблені під свої, певні напої.

Перед тим як використовувати посуд для коктейлю, його потрібно підготувати. Зазвичай це роблять так – беруть келих, тримають його над гарячою водою, щоб скло келиха запітніло, і після цього протирають посуд лляною тканиною, здійснюючи кругові рухи.

Наприклад, в хайбол слід наливати освіжаючі холодні напої, які довго п’ють, завдяки великим обсягам.

Келихи для коктейлю призначені для міцного напою або коктейлю з сильно вираженим присмаком.

Круглі келихи, схожі за формою на велику коньячну чарку підходять для екзотичних напоїв, для напою круст і для тих напоїв, які п’ють з колотим льодом.

Фужери для шампанського використовуються або для аперитивів з шампанським, або для будь-якого коктейлю, наприклад, для коктейлю «Kir Royal» (Королівський Кір).

У широких фужерах пропонуються ті коктейлі, у складі яких є шампанське або будь-який солодкий напій.

Хоча, на щастя, будь який фужер можна замінити іншим посудом, наприклад склянками для фізов, хайбола або молочних коктейлів. Якщо келих для шампанського не надто вузький, то в ньому можна подати Дейзі, фраппе або фліп.

Крім склянок і фужерів, для коктейлів дуже важливо придбати також графіни, які повинні мати різну місткість і форму. Їх використовують для овочевих і фруктових соків, вершків, сиропів, молока.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.