Як визначити якість пива?

0
147

Щоб визначити і переконатися, що гіркота в пиві не додана штучно і має природне походження, необхідно додати до пива невелику кількість оцтової кислоти. У рідині при цьому відразу ж випаде осад. Так осаджується хміль, який надає пиву характерну гіркоту. Потім рекомендується продовжити підливати оцет, поки не припиниться утворення осаду, і дати суміші відстоятися. І вже після цього пробувати рідину на смак.

Якщо пиво начисто втратило гіркий смак, значить домішок у ньому не було. Але  якщо рідина продовжує гірчити, значить, гіркоту пива додана штучно. Вся справа в тому, що виробники-фальсифікатори для штучного посилення гіркоти пива додають до нього відвар гірких, часто шкідливих, трав. Оцтова кислота може осаджувати лише хміль, а сторонні гіркі домішки, як правило, залишаються неосажденими.

Іноді фальсифікатори для надання пиву гіркоти додають прікрінову кислоту, дуже шкідливу для людського організму. Щоб визначити її нехай навіть дуже малу присутність, потрібно прокип’ятити в пиві протягом 10 хвилин шматочок чистої білої вовняної тканини, після чого добре прополоскати її у воді. Якщо матерія забарвилася в жовтий колір, таке пиво пити не можна.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.