Культура Бразилії. Традиції Бразилії. Кухня Бразилії

0
231

На бразильську культуру впливали не тільки португальці, що дали країні релігію і мову, але й індіанці, африканці, а також інші переселенці з Європи, Близького Сходу, Азії.

Бразильська музика, сформована мелодійними впливами трьох континентів, характеризується широкою різноманітністю і продовжує створювати і розвивати оригінальні нововведення. Самба, що користується популярністю з 1930 років, є поєднанням кадансу, іспанського болеро і ритму африканської музики. Найяскравішою в цьому напрямі була Кармен Міранда, відома своїм творчим темпераментом і фруктовими головними уборами. На більш спокійний рух боса нова, який був популярний в 1950 роках і характеризується такими піснями, як “Дівчинка з Іпанеми”, вплинув північноамериканський джаз. Тропікалізмо є поєднанням музичних впливів, що з’явилися в Бразилії в 1960 роках, які призвели до більш “електризованої” самби. У 1980 роках отримала міжнародну популярність ламбада, на яку вплинули карибські ритми.

Серед бразильських письменників Мачадо де Ассіс відрізнявся своїм небагатослівним іронічним стилем. Народившись сином звільненого раба, Ассис працював складачем і журналістом в Ріо-де-Жанейро 19 століття. Найвідоміший бразильський письменник ХХ століття – Жорджі Амаду, чиї казки розповідають про яскраве життя людей у місцях Баїі.

Офіційна релігія в Бразилії – католицизм, але на практиці бразильці підтримують індіанський анімізм, африканські культи, афрокатоліческій синкретизм, а також кардецізм, який є поєднанням духовної релігії і східного містицизму, що користується популярністю серед білих бразильців. На португальській мовц, перемішанцй з індіанськими та африканськими мовами, говорять всі бразильці. Акценти, діалекти і сленг розрізняються залежно від регіону.

Основні бразильські продукти – це arroz (білий рис), feijao (чорні боби) і farinha (маніокове борошно), які зазвичай подаються з біфштексом, куркою або рибою. Бразильські блюда включають в себе moqueca (густий суп з морських продуктів з додаванням рослинного масла і кокосового молока), caruru (окра та інші овочі, переміщених з креветками, луком, перцем), а так само feijoada (густий суп з бобів і м’яса). На кутах вулиць в Баїі жінки, одягнені в спадаючі вільними складками плаття, продають acaraje (пом’яті боби з сіллю та цибулею, підсмажені на рослинному маслі і начинені морськими продуктами, маніоковой пастою, сушеними креветками, перцем, томатною пастою).

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.