Аптека в холодильнику

0
126

Ви забилися, перевтомилися, обпеклися? Замість того, щоб бігти в аптеку за пігулками, мікстурами і пластирами, загляньте у свій холодильник.

Якщо ви думаєте, що капуста придатна тільки для борщу чи салатів, а яйця для омлетів або курчат, що сметану можна використовувати для соусів або заправок, а молоко тільки пити або додавати в каву, то глибоко помиляєтеся. Хочемо відкрити вам секрет, – домашні запаси, які ви зберігаєте в холодильнику, можуть допомога вам справитися з деякими недугами, і навіть невеликими травмами. Але, якщо неприємні симптоми і травми не проходять протягом двох днів, варто звернутися за консультацією до лікаря. А в якості першої допомоги продукти з холодильника вам дуже знадобляться.

Забій, синяк.

Впали і сильно вдарилися, дістаньте з холодильника шматочок льоду і прикладіть до хворого місця на п’ятнадцять-двадцять хвилин, так набряк зменшиться. Потім додайте холодний капустяний лист, і обверніте шарфом або забинтуйте його. Можна скористатися звичайним столовим оцтом: розвести його з водою у співвідношенні 1:1, і прикласти на декілька годин компрес .. Або ж поріжте кільцями цибулю, загорніть його в марлю і прикладіть до потерпілого місцем.

Легкий опік

Якщо пухирі не виступили, допоможе сира картопля. Її слід натерти на дрібній тертці, загорнути масу в марлю і прикласти до місця опіку. Потрібно час від часу міняти компреси. А від сонячних опіків прекрасним засобом служить кисле молоко або кефір. Ними потрібно змащувати постраждалі місця. Якщо ж обпекли окропом язик або губи терміново змастіть їх вершковим маслом. Дуже добре з опіками справляється мед. Якщо їм змастити постраждале місце, миттєво проходить біль, а пухирі не з’являються.

Проблеми зі шлунком

Якщо у вас розлад шлунка, допоможе свіже яблуко. Натріть його не дрібній терці і з’їжте його, коли пюре потемніє. При проносі так само допомагає сушена або морожена чорниця. Потрібно приготувати з неї відвар і пити по кілька разів на день за півгодини перед їжею. Сливи і абрикоси корисні при запорах. Потрібно з’їсти на ніч по кілька свіжих або сушених фруктів. Чудовим проносним засобом є квашена капуста. Для хорошого ефекту в день потрібно з’їдати по 200-300грамов. Добре стимулюють роботу кишечника інжир і банани.

При переїданні допоможе баночка з хріном. Одна ложечка хріну переварить жирну і важку їжу. А якщо вас мучить печія, випийте склянку теплого молока. Воно заспокійливу діє на слизову оболонку стравоходу.

Зубний біль

Зменшити його допоможе кубик льоду. Загорніть його у целофан і прикладіть до щоки або просто посмокчить. Зробіть компрес із хрону: змішайте декілька ложок хрону з водою, змочіть марлю і прикладіть до щоки, де знаходиться хворий зуб. Можна на зуб покласти ватний тампон, змочений цибульним соком. Це значно зменшить біль. При неприємному запаху з рота допоможе лимон: пожуйте скибочка лимона або випийте трохи води з додаванням лимонного соку.

Немає сил

Якщо ви відчуваєте себе розбитою і втомленою, пошукайте в холодильнику пляшечку з колою і трохи випийте. Полісахарид змусить мозок працювати, а кофеїн активізує серцеву діяльність. Таким чином, ви відчуєте заряд енергії. А якщо до втоми додатися туга і відчуття безнадійності, з’їжте банан. Цей фрукт містить мескалін – “наркотик щастя».

Головний біль

Приготуйте собі сежевижатий сік з моркви і випийте його перед їжею,-150-200г. Розітріть кіркою лимона віскі. Це діє як ефірна олія.

Після свята

Надто шумно провели вечір із друзями? Вечеря виявилася надто рясною? Пийте сік з квашеної капусти. Молочна кислота,що містмиться в ній стимулює виділення шлункового соку, діє як «бальзам» на травну систему, яка перевантажена. Два з’їдених кислих яблука, сприяють переварюванню жирів. А зняти похмільний синдром, допоможуть пару чашок міцного зеленого чаю.

Мучить ревматизм

На допомогу знову приходить капуста. Відріжте пару листків, відбийте їх молотком для м’яса, і покладіть на одну хвилину в духовку. Теплими листям оберніть хворий суглоб, закріпіть компрес із допомогою еластичного бинта. Залиште компрес на 15 хвилин. Прикладайте його кілька разів на день.

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.