Чим корисний гарбуз?

0
103

Гарбуз завжди асоціюється у нас з казкою про Попелюшку або святом Хеллоуїн. Не варто вважати, що застосування гарбуза на цьому закінчується. Не багато хто знає, чим корисний гарбуз, і з якої причини його обов’язково варто включити у своїй раціон. Сайт Тут Цікаво докладно розповість про корисні властивості цієї ягоди.

Ви можете здивуватися, але гарбуз – це не овоч. Всі баштанні: кавун, диня і гарбуз – це ягоди. А як відомо, ягоди мають велику харчову цінність. Отже, чим корисний гарбуз?

Для початку давайте правильно виберемо гарбуз. На ринку варто купувати гарбуз вагою від 3 до 5 кг. Це найбільш оптимальна вага для такої ягоди. У цьому випадку її шкірка буде досить м’якою, а м’якоть – товстою. Корисними властивостями володіє не тільки м’якоть, але й насіння. Найчастіше їх їдять з метою вигнання глистів. А ще насіння гарбуза дуже корисно вживати чоловікам. Виявляється, що ними лікують простатит. Для цього достатньо щовечора з’їдати по 20-30 насінин.

Чим корисний гарбуз крім насіння? У м’якоті цієї ягоди міститься дуже велика кількість різних вітамінів і мікроелементів. Якщо вітаміни С, групи В, Е і РР містяться в різних овочах і фруктах, то такі вітаміни як К і Т майже ніде не зустрічаються. Вітамін К відповідає за хороше згортання крові. Цей вітамін майже не зустрічається в інших овочах.

Дієтологи всього світу радять вживати гарбуз людям з проблемою зайвої ваги. Гарбуз для схуднення просто незамінний. І це все завдяки вітаміну Т, який сприяє засвоєнню їжі і прискоренню процесу обміну речовин. Також цей вітамін перешкоджає відкладенню жирових клітин в організмі. Тому гарбуз – це найкращий гарнір до будь-яких м’ясних страв.

А ще чим корисний гарбуз? Гарбузовий сік рекомендують вживати людям, що страждають від анемії. Це все пояснюється тим, що в ньому дуже високий рівень вмісту заліза. Крім того, м’якоть гарбуза містить ще калій і кальцій. А рівень каротину в ній у п’ять разів більше, ніж у моркві. Тому для людей з порушенням зору гарбуз також дуже корисний.

Ще гарбуз дуже корисний при захворюваннях печінки, нирок і сечового міхура.Звичайно, найкраще вживати сиру м’якоть гарбуза, але якщо Ви вважаєте, що вона несмачна, то її можна відварити. Також завдяки солям калію м’якоть гарбуза має сечогінний ефект. А при запорах завжди рекомендували пити гарбузовий сік.

З гарбуза готують пюре для грудних дітей. Не треба переживати, що речовини, які надають гарбузі помаранчевий колір, можуть викликати алергію у дитини. Гарбуз майже ніколи не викликає алергічних реакцій. Тому гарбуз для немовлят – це смачний і корисний продукт. У ньому містяться клітковина, пектинові речовини і провітамін А, які поліпшать стан Вашої дитини. З гарбуза можна приготувати не тільки пюре, але також вичавити сік. Гарбузовий сік можна розбавити яблучним або морквяним.

Можна довго ще перераховувати, чим корисний гарбуз. Адже його навіть рекомендують при безсонні. Спробуйте на ніч випити склянку гарбузового соку з медом. Ви обов’язково будете міцно спати!

Кашка зі свіжої м’якоті гарбуза має лікувальні властивості, тому її використовують для лікування різних шкірних захворювань: екземи, висипок, прищів. При опіках м’якоть гарбуза допомагає зняти біль і прискорити загоєння.

З м’якоті гарбуза також можна приготувати маски для обличчя. Спробуйте зробити живильні маски з гарбуза, які підійдуть для шкіри будь-якого типу. Склад маски такий: візьміть 2 чайні ложки пюре з м’якоті сирого гарбуза і по одній меду і молока. Для сухої шкіри можна додати трохи оливкової або мигдального масла. А кілька крапель лимонного соку можна додати, якщо у Вас жирна шкіра.

Перед тим як робити маску з гарбуза, необхідно попередньо очистити шкіру обличчя за допомогою пілінгу. Потім можете наносити маску на обличчя. Робіть таку маску 1-2 рази на тиждень. Якщо Ви не хочете робити пілінг, то маску можна робити набагато частіше.

Сподіваємося, що тепер Ви знаєте, чим корисний гарбуз, і будете включати його у свій раціон якомога частіше. Рецептів приготування страв з гарбуза існує дуже багато, тому він Вам точно не набридне!

Добавить комментарий

Такой e-mail уже зарегистрирован. Воспользуйтесь формой входа или введите другой.

Вы ввели некорректные логин или пароль

Извините, для комментирования необходимо войти.